SUPER TRIK jak vyrobit dýni z papíru: Nevšední nápady a náměty na podzimní tvoření s dětmi

Podzim je obdobím, kdy se příroda začíná oblékat do svých nejkrásnějších barev a probouzí v nás chuť tvořit výzdoby, dekorace a různé tematické výrobky. Jedním z nejoblíbenějších symbolů podzimu jsou dýně a v tomto článku objevíte hned několik nápadů a tipů pro podzimní a halloweenské tvoření s dětmi, výzdobu a dekorace, oken, zahrad, domovů i školních tříd.

 

Děti a dlabat dýně? Leda z talíře formou nějakého zdravého pokrmu!  

Je z toho jen nepořádek a o bezpečnosti ani nemluvím - co s tím, když jde o nejoblíbenější aktivitu?

Mezi nejvyhledávanější podzimní aktivity, u kterých se dětem rozzáří oči radostí, je bezpochyby dlabání dýní. Ale jak vydlabat dýni, aby to bylo pro děti opravdu tak zábavné a při tom snadné a bezpečné? Jak se vyhnout tomu nepořádku kolem a strachu o nepříjemný úraz nožem? Pro děti je často těžké a někdy i nemožné vydlabat dýni svépomocí. Občas si nad tím lámou hlavu i rodiče, kteří chtějí vyjít dětem vstříc, pomoci jim, ale hledí při tom hlavně na bezpečnost, než že by si celou situaci užívali. Přesto však neznám dítě, které by nechtělo "dlabat"!

Jak z toho ven, aby se vlk najedl a koza zůstala celá?

Motivujte je krátkým komiksovým příběhem jedné vyděšené kamarádky DÝNĚ! Veselé dobrodružství přiblíží dětem kouzlo tvoření s dýněmi zcela jiným způsobem. Objeví novou a přitažlivou možnost, jak se mohou jednoduše a samostatně s dýněmi vyřádit a své výtvory pak hrdě prezentovat a zdobit s nimi domovy, zahrady, okna a dokonce i školy a třídy. A co víc... nemusí čekat až se setmí a dýně se rozsvítí! Testíkovi usměvavé dýně totiž září (úsměvem) ve dne v noci a okouzlí každého, kdo na ně pohlédne. Komiks je pro vás k dispozici zdarma a je součástí PDF souboru ke stažení zde ve článku. 

 

komiks-halloween,-vydlabaná-dýně,-k-tisku,-podzimní-výzdoba-a-dekorace_optimized

Takovou stylovou a věčnou podzimní výzdobu a dekoraci

jednoduše vytvoříte ze sady Podzimního tvoření značky TESTÍK®

 

 

Jak vyrobit dýni z papíru

Mám pro vás něco speciálního, co zvládne úplně každý a s dýněmi sklidíte i úsměv!         

Ať už děti vytvoří cokoliv (nejen) s podzimní tématikou, většinou všechny tyto výrobky skončí jako dekorace a výzdoba míst, kde se pohybujeme nejčastěji.  Podzimní vyrábění s dětmi má mnoho podob a liší se podle jejich věku a schopností. Kromě tradičního dlabání dýní existuje spousta kreativních nápadů a návodů na podzimní výrobky a dekorace, kde se dozvíte, jak vyrobit dýni třeba z papíru nebo z přírodnin a mohou být stejně zábavné jako dlabání dýní. 

Se sadou podzimního tvoření značky TESTÍK nemůžete šlápnout vedle

Můžete se těšit na realistické fotografie dýní, které jsou ideální nejen na vyrábění, ale i na výzdobu zahrad, oken, domů, školních tříd a dokonce i výloh obchodů. Lehce s nimi vytuníte každou halloweenskou bojovku či podzimní stanoviště. Vyřádit se můžete vtipnými doplňky a vykouzlit tím jedinečnou výzdobu a příjemnou atmosféru. Prožijte letošní podzim naplno a pusťte trochu stylu a úsměvu do svého prostředí! Překvapte své okolí a vyzkoušejte tuto kreativní aktivitu. Vaše papírové dýně rozhodně nezklamou!

 

papírová-dýně,-dýně-z-papíru,-fotka-dýně,-s-dětmi-ve-škole,-vyřezané-dýně_optimized     jak-vyrobit-dýni-z-papíru,-papírová-dýně,-nápady-do-výuky,-tvoření-s-dětmi_optimized     kamarádka-dýně,-podzimní-vyrábění,-dýně-zdarma,-pracovní-list-ke-stažení,-k-tisku_optimized

 

Dýně zdarma pro všechny děti a do každé školy - tady a třeba hned teď!

Už nemusíte shánět krásné dýně, pracně je dlabat a čekat, až zbytečně shnijí a budou spíš pro ostudu! Stáhněte si dýňovou ochutnávku přímo tady a užijte si s dětmi čistý, rychlý a jednoduchý nápad doma nebo nebo ve škole. Učitelé perfektně a efektivně zabaví žáky v hodinách výtvarné výchovy (VV), pracovních činností (PČ), na třídní besídce, dílničkách nebo v družině a společně s dětmi vytvoří kouzelnou výzdobu oken nebo celých tříd či družin. A co je největší plus - PDF soubor můžete používat donekonečna a ještě dál, znovu a znovu s ním zainteresovat nové žáky v dalších ročnících. 

 

Kamarádka dýně, PDF ke stažení a k tisku zdarma, motivace dětí

 

 

Jak zabavit děti na podzim? Rozesmějte je dýněmi!

Dýně se nemusí jen mračit a nahánět strach. Rozesmáté dýně rozsvítí okolí a vykouzlí úsměv na tvářích každého, kdo je zahlédne. Tak přesně takové dýně najdete v PDF souboru Podzimní vyrábění aneb bezpečné dýňování od projektu TESTÍK®. Tato aktivita přiroste dětem k srdci a rozesmějí se společně s dýněmi. 

 

rozesmáté-dýně,-strašidelný-halloween,-výzdoba-na-halloween,-dýňování_optimized

 

Výzva pro školy a třídní kolektivy

Kolik dýní se nám letos podaří společně rozesmát? 

Připojte se do podzimní výzvy, stylově si vyzdobte třídu nebo obydlí, bavte se při práci a rozesmějte veselými výrazy dýní celé své okolí! 

 

Jak na to: 

1. Stáhněte si zde v článku PDF soubor Kamarádka DÝNĚ

2. Použijte usměvavý obličej na jakoukoliv dýni, kterou máte k dispozici.

Můžete použít opravdovou dýni ze zahrádky nebo z obchodu, papírovou přímo ze souboru a nebo se zaregistrujte do e-shopu TESTÍK® a v klientském centru  plném PDF souborů ke stažení zdarma si vytiskněte realistickou kamarádku dýni ve své plné barevné kráse. 

Pozn.: Ihned po registraci se v horní liště menu objeví záložka “PDF soubory a materiály do výuky ke stažení zdarma

Chcete-li si s úsměvy a výrazy dýně více zařádit, pořiďte si kompletní sadu Podzimní vyrábění aneb bezpečné dýňování. Na výběr budete mít hned několik papírových dýní a hromadu doplňků (očí, úsměvů, ručiček, klobouků, mašlí, … a dokonce i komiksových bublin. Ano, vaše dýně se tedy bude moci i vyjádřit!

3. Vytvořené rozesmáté dýně vyfoťte a připojte se do výzvy

Fotografie zašlete na e-mail: projekttestik@email.cz nebo je rovnou vložte do komentáře pod příspěvek na facebooku - přímo tady!

 

 

Věřím, že společně uděláme kus krásné (a úsměvné:-) práce

a pokoříme loňský rekord! 

Co dělat s dětmi na podzim, dlabání dýní s dětmi, testík, učení hrou

 

 

Advent a Vánoce se blíží - Připravte se chytře a včas!

Zajímavá a levná inspirace zejména pro pedagogy ZŠ

S příchodem podzimu se blíží i období adventu a Vánoc, které nás všechny dospěláky sice naplňuje očekáváním a radostí, ale přináší také spoustu starostí a příprav. Připravte se na tuto nádhernou, ale náročnou dobu včas, s lehkostí a stylovou přidanou hodnotou!

Doma si na Vánoce své děti většinou přijdou na své, ale oslnit je pod stromečkem i ve třídě - to bývá pro laskavé učitele a učitelky někdy rukodělná či finanční výzva. Právě pro takové pedagogy jsem připravila několik zajímavých tipů na hravé adventní kalendáře (podobný můžete zdarma získat jako dárek k jakékoliv objednávce na mém e-shopu) a levné vánoční dárky pro žáky.

Vánoční dárek, který dokáže výrazně zlepšit studijní průměr

Překvapte své žáky roztomilou figurkou, která má kouzelnou moc! I obyčejnou gumu za pár korun můžete darovat originálně, stylově a s humorem. Přesně takový je vánoční Mazáček! Přesvědčte se sami - jukněte tady.

Jak si děti spolehlivě odnesou ze školy učivo?

Prozkoumejte originální edukativní klíčenky! Je to samozřejmě trochu nadsázka. Pořídí-li pedagog pod stromeček žákům takovou klíčenku s vyjmenovanými slovy, násobilkou nebo abecedou - pak si opravdu dětičky ze školy učivo odnesou. Sice jenom na krku, ale to je blízko k hlavě! Klíče používají několikrát denně a věřím, že to co je stále na očích a po ruce, to se do té hlavinky nakonec opravdu dostane, že?!

Připravte se na advent a Vánoce s nápady, které vám usnadní práci a přinesou do vašeho domova nebo školní třídy nádech kouzla Vánoc a nevšední radosti!

 

 

 

Projekt TESTÍK a já jsme tu pro vás, abychom společně podpořili děti na jejich cestě k úspěchu.

Vyberte si jednu (nebo více) z následujících možností, která je pro vás nejpříjemnější a zůstaňte se mnou v kontaktu.

FACEBOOK   |   PINTEREST   |   NEWSLETTER

 

Jana Vondrušková - profil 1

Jana Vondrušková

kreativní tvůrkyně jedinečných vzdělávacích pomůcek a her pro děti 1. stupně ZŠ

Přidejte se ke mně a společně pomůžeme dětem objevit radost ze učení.

 

 

 

Zpět do obchodu